Σωστή και πρόστυχη κοτόπιτα καραντίνας

by The designer

Δεν μαγειρεύω συχνά, πλέον, αλλά όταν το κάνω, το κάνω καλά. Τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω. Μπορείτε να ρωτήστε όσους έχουν φάει απ’ τα χεράκια μου. Ζούνε αρκετοί. Η βαρεμάρα του εγκλεισμού, λοιπόν, με έριξε στις κουζίνες και τα ταψιά.

Χωρίς πολλά πολλά, σας παρουσιάζω την πρώτη μου απόπειρα σε πίτα, με φύλλο Χρυσή Ζύμη, τη συσκευασία του οποίου άνοιξα μόνος μου. Κορίτσια λυπάμαι, είμαι πιασμένος.

Υλικά

  • Φύλλο σφολιάτας
  • 500γρ στήθος κοτόπουλο (πείτε του να το ξεκοκαλίσει γιατί εγώ το έκανα μόνος μου ο μαλ…)
  • 350γρ σπανάκι
  • 2 κρέμες γάλακτος μικρές (light για να διατηρηθεί το κορμί)
  • 500-600γρ τυρί (μισό γραβιέρα Κρήτης (ήχος μπαλωθιάς από πίσω) και το άλλο μισό ένταμ)
  • μια κονσέρβα μανιτάρια
  • 2 μικρά κρεμμυδάκια
  • Λίγο λευκό κρασί (για τη συνταγή παλιό αλκοόλα!!)
  • μαύρα γάντια μιας χρήσεως, σαν αυτά του Πετρετζίκη, αν θέλετε να βγει καλή

Εκτέλεση

Φοράμε τα μαύρα γάντια τύπου Πετρετζίκης. Μην είστε τίποτα δεύτεροι και βάλετε άσπρα, γαλάζια κτλ. Θα βγει μάπα, σας το λέω! Λοιπόν, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και έπειτα ρίχνουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε πολύ μικρά κυβάκια. Αφού πάρει βράση το σβήνουμε με το λευκό κρασί. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το σπανάκι.

Ρίχνουμε έναν κύβο Κνορ κοτόπουλο και διάφορα μυρωδικά. Εγώ έβαλα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο (λίγο ε, μην τη γλιτώσουμε απ’ τον κορονοϊό και πάμε από σκορδίλα), δενδρολίβανο τριμμένο. Αφήνουμε να σιγοβράσει για ένα 15λεπτο. Μετά προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σιγά-σιγά ακόμα 10 λεπτά.

Αφού γίνουν όλα αυτά, προσθέτουμε τα: μανιτάρια, σπανάκι, τυριά και ανακατεύουμε διαρκώς. Αν δείτε πως έχει πολύ ζουμί, αφήστε το λίγο να βράσει ή αφαιρέστε το manually.

Χορός στο ταψί

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180o μέχρι να ροδίσει και να βγει όπως η παρακάτω εικόνα. Άντε καλοφάγωτη!!!

τσεκαρε και αυτα

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy